top of page
Harry Ojala ja Peter Stenström
Pub Grönan Hanko
Gröna Kajen Vihreä Laituri

PUB GRÖNANIN HISTORIA

 

Kun Stena kesällä -87 kävi Tubban kanssa Kaliforniassa, hänellä oli jo jonkin aikaa ollut aikomuksena avata oma pubi. Jossain Arizonan rajamailla he ylittivät autolla joen, jonka nimi oli Rattlesnake River. Tämä nimi yhdistettynä aikasempi kokemuksiin Kalifornian kapakoista muotoili lopullisen vision "The Rattlesnake Saloonista".

 

Harry Ojala kumppanina kapakka on nyt toteutettu nimellä PUB GRÖNAN! Rento tunnelma, biljardipöytä, asialliset hinnat ja rock'n roll! Viikon kohokohtana pidetään lauantai-iltaa, silloin esiintyvät Rock'n Roll bändit. Pub Grönanissa paikallinen kulttuuri ja perinne yhdessä amerikkalaisten impulssien kanssa muodostavat mielenkiintoisen ilmapiirin!

 

 

RAKENNUKSEN HISTORIA 

 

Nykyinen Pub Grönan on rakennettu vuonna 1895. Omistaja oli Karl Boström. Rakennuksessa oli konttoritiloja jotka olivat Oy Karl Boström Ab käytössä. Helsingin Osakepankki osti rakennuksen 1924 ja 1926 – 13.03.1940 se toimi pankkina.

 

Venäjän miehityksen aikana se toimi varastona ja sodan jälkeen rakennukseen suunniteltiin kirkkotoimintaa. Suunnitelmat eivät toteutuneet ja jonkin aikaa paikka oli armeijan rättivarasto. 30.05.1960 paikan vuokrasi Hans Schütt ja avasi ensin kahvilan joka joulukuussa 1960 sai anniskeluluvat. 17.03.1964 ravintolatoimintaa jatkoi Ann-Mari Sundman ja hän antoi paikalle nimen ”Vihreä Laituri”. 01.06.1972 Pentti Westman osti ravintolan. Vuonna 2004 hän myi sen osakeyhtiölle jonka omistivat Harry Ojala, Esko Manner, Keijo Suominen ja Peter Stenström. Syksystä 2007 lähtien omastajina ovat toimineet Ojala ja Stenström.

OLETKO KUULLUT GABRIELISTA?

 

Gabriel on Pub Grönanin oma kummitus joka asuu vintillä. Hän on silloin tällöin näyttäytynyt remonttimiehille 70-luvulla. Näköhavaintojen mukaan hän on noin 70 cm pitkä, vihreäasuinen, vähän niinkuin Nuuskamuikkunen ja... läpinäkyvä!

bottom of page