top of page

"Hard Stompin' Bluesia" Lahdesta - Ismo Haavisto

Ismo Haavisto on yksi arvostetuimmista bluesartisteista Suomessa. Ura on kestänyt jo 30 vuotta ja hän on tehnyt kymmenen täyspitkää levyä. Koronavuosina hän nauhoitti omassa olohuoneessaan akustisen soololevyn – ”Hard Stompin' Blues”.


Ismo Haavisto
Ismo Haavisto Pub Grönanin stagella

Ensiesiintyminen Hangossa tapahtui 2013 ravintola Makasiinissa. Pub Grönanissa hän kävi nyt kolmannen kerran, tällä kertaa neljä päivää putkeen 15-18.7.


- Pub Grönan on minulle mieluisa keikkapaikka. Yleisö on aina kannustava ja nauttii selvästi musiikistani, toteaa Ismo.


"Pub Grönan on minulle mieluisa keikkapaikka. Yleisö on aina kannustava ja nauttii selvästi musiikistani"


Pub Grönan
Pubissa oli hyvä meininki!


- Musiikkiurani alkoi jo kuusivuotiaana kun isoveli Marko (Marko Haavisto ja Poutahaukat) oli oppinut muutaman kitarasoinnun ja laittoi mulle rumpukapulat käteen, nauraa Ismo.- Kymmenvuotiaana soitin jo omassa bändissä, repertoaarina punk ja Paranoid!


- Yläasteella tapahtui sitten musiikillinen herätys kun tutstuin vanhojen blueslegendojen tuotantoon. Tuli soitettua Robert Johnsonia, Muddy Watersia, John Lee Hookeria ym. vastaavaa. Tästä lähtien minusta tuli täysiverinen bluesartisti, selittää Ismo.

Ismo esiintyy myös usein ulkomailla. Elokuussa on vuorossa Ranska.

- Vuonna 2013 esiinnyin bändini kanssa Memphisissä ja Indianolassa Mississipissä, bluesin synnyinseuduilla, värillisen yleisön edessä. Klubin nimi oli Ebony eikä yleisö oikein tiennyt mitä odottaa suomalaiselta bluesmieheltä. Mutta selvisin elossa mahtavasta kokemuksesta, hymyilee Ismo.


- Kun ajattelen kansainvälistä uraani niin jonkin verran vetoapua olen saanut näyttelemisestä Aki Kaurimäen elokuvassa ”Toivon tuolla puolen”. Olin katusoittaja Wall Street baarin edessä keskellä Helsinkiä. Soitin oman biisin ”Midnight Man”. Elokuva valmistui 2017.


Lauantaina Pub Grönanissa nähtiin vieraileva artisti lavalla kun harpisti Jorma Meriläinen lisäsi omat tunnistettavat rifit mutamaan biisiin. Jorma on myös Lahdesta ja hengaili 70-luvulla jameissa Pepe Ahlqvistin Chicago Overcoatin kanssa. Sukeltajan ammatti vei Australiaan missä hän nykyään esiinty bluesmiehen Chookyn kanssa. Tämäkin duo kävi Hangossa kesällä 2020.Jorma Meriläinen Ismo Haavisto
Lavalle nousi myös harpisti Jorma Meriläinen

Jorma Meriläinen
Jorma asuu nykyään AustraliassaOn odotettavissa että Ismo Haavistoa nähdään ensi vuonnakin tutussa ympäristössä: Pub Grönanin stagella!Teksti: Stena

Kuvat: Victor

246 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page