top of page

Nyt se tapahtuu! Lauantaina 5.6 julkaistaan ainutlaatuinen Hanko Rock 'N' Roll Magazine!


Se muhi Stenan pääkopassa vuosia, siitä piti tulla kirja. Ei syntynyt. Siitä piti tulla lehtijuttu, tuli muutama kolumni. Vaan viime syksynä pari innokasta apulaista sanoi ”Joo.” Ja nyt se on tehty, siitä tuli lehti! Hanko Rock 'N' Roll Magazine! Stenan lähes pakkomielle saada Hangon rockhistoria kansien väliin on saanut arvoisensa päätöksen, 144- sivuisen musiikin SuperTimanttiPlatinaKultaExtraTuplaMegapaketin! Lehdessä on Hangon rockelämän historiaa 1959–1999, mukana olleiden muistoja, vuoden 2000 jälkeen vaikuttaneiden bändien ja muusikoiden haastatteluja ja kuulumisia sekä runsaasti vanhoja ja uusia kuvia heidän arkistoistaan. Ja kaikki kahdella kielellä!


Hanko Rock Magazine, Pub Grönan
Lehti sisältää sekä Hangon rockelämän historiaa että tämän päivän jutut.

Eräänä syksyisenä keskiviikkona toimituskunta kokoontui ensimmäiseen palaveriinsa ja mietti millainen lehti olisi tulossa. Selvä oli, että ytimen muodostaa Stenan jo vuosia pohjustama historiikki (jota kyllä hän viilasi vielä useaankin kertaan uusiksi!). Mutta sitten; ”Öh, kuinkas monta bändiä täällä onkaan ollut?”, alkoi kuuma listaaminen, joka tuotti melkoisen yllätyksen, keikkailleita bändejä löytyi pitkästi yli sata. Lisäksi duot, trubaduurit ja sattumakokoonpanot. Alkoi soittelu, Facebookiin pyyntöjä materiaaleista ja muistoista, sähköpostailu ja muu artistien ja menneiden vuosien yleisön tavoittelu.


”Bändien määrä, siis aivan ällistyttävä näin pienessä kaupungissa! Ja myös laatu sekä skaala, äreimmästä hevistä pehmorokkiin, useimmilla vielä omia biisejä. Olen aivan puulla päähän lyöty. Olen todella otettu, että sain olla tässä projektissa mukana."

- Olli "Södrik" Moisiola


Kului viikko, kului kaks ja kolme. Muutama kuva ja lyhyttä juttua tuli. Palaverissa tuli jo mieleen tuleeko tästä mitään, mutta Stena oli uskossaan vahva ja katso: ihme tapahtui! Materiaalia alkoi tulla ovista ja ikkunoista, noin 80 sivuiseksi suunniteltu lehti paisui 100–120 ja lopulta 144 sivuiseksi (johonkin vaan se raja oli laitettava). Toimituskunta kiittää ja kumartaa nöyrimmästi kaikille meitä avustaneille kirjoittajille, muistojen kertojille, kuvien kaivajille, kuvaajille ja kaikille talkoisiin osallistuneille!


”Pikajuna Stenströmin ja laiskiainen Moisiolan kanssa oli mielenkiintoista työskennellä. Tuntui että mistään ei tuu mitään, mutta kaikesta tulikin helvetin hyvää ja mahtavaa. Ota siitä sitten selvää.”

- Stefan "Krullis" Nordström


Hanko Rock Magazine 2021, Pub Grönan
Lehdessä listataan kaikki Hangon rocklevyt

RRM: Stena, mikä oli yllättävintä lehden toimittamisessa?

”Keikkojen määrä, siis kuinka uskomattoman paljon keikkoja monet bändit ovat tehneet. Ihan ammattimaista toimintaa vaikka useimmat olivat päivätöissä!”

- Peter "Stena" Stenström


Kovin harmillista on, ettemme koronan vuoksi pysty järjestämään kunnon julkaisubileitä, suunnitelmat olivat suuria. Toimituskunta ja varmasti joku lehteen haastatelluistakin on tavattavissa Pub Grönanissa lauantaina 5.6. klo 12.00 alkaen. Paikan päältä saa tietysti ostaa lehteä!Julkaisupäivä: Lauantaina 5.6.2021

Hinta: 25€ + mahd. postitusmaksu

Lehti on sekä suomen- että ruotsinkielinen.


Lehden toimitus:

Peter "Stena" Stenström - Päätoimittaja

Puh. 0405671758, S-posti. stena@gronan.fi

Olli "Södrik" Moisiola - Toimittaja

Stefan "Krullis" Nordström - Tutkiva toimittaja


Myyntipisteet:

Tian Kirja, Vuorikatu 10, Hanko (Auki: Ma-Pe 9-17, La 9-13)

Pub Grönan, Bulevardi 17, Hanko (Auki: joka päivä 10-18:30)

Verkkokauppa ja kampanjasivut löydät tästä


Rohkeat sponsorit:

Automaalaamo Karit Oy

Case Events

Pub Grönan


Lisätiedot:

792 views

Comments


bottom of page