top of page

Bluesmies – länsirannikolta

Bluesmies esiintyi Pub Grönanissa lauantaina 29.2. Täytyy myöntää, että nimen perusteella tehty alkuarvio orkesterista meni koko lailla metsään. Bluesin ja bluesrokin soittoa aavistellen osui melko kauas maalista. Orkesteri itse esittelee tyylinsä Rap’n’rolliksi, genrehybridiksi melankoliaa vastaan. Länsirannikon musiikkia, vaik’ei ihan sitä mitä sillä yleensä tarkoitetaan, soittajat ovat Rauma-Turku-Hanko akselilta. Tässä kokoonpanossa on seitsemän soittajaa, lava oli ahdas ja meno melkoista!


Bluesmies Hangossa

Bluesmies syntyi 2015 kun Mare soitti rumpali Matille ja ehdotti bändin kasaamista. Pikkuhiljaa yhtye kasaantui ja eräänä iltana helmikuussa 2016 Matti soitti Aleksille –”Mitäs puuhaat, tuutko bändin harkkoihin? Ai niin, ja huomenna olis keikka.” Ja sehän sopi. Keikka oli Turun Bandstand-kilpailu ja menestystäkin tuli, vaikkei ihan kalkkiviivoille yltänytkään. Bändin synty oli aika orgaaninen, soittajien taustat ovat funkissa, rockissa, räpissä, jazzissa yms. Parhaimmillaan oli pasuuna ja trumpettikin, mutta muuttoliike pois länsirannikolta aiheuttaa haasteita. Komppisektiossa löytyy kokemusta rautalangasta, tanssibändeistä, bilebändeistä, big bandeistä…Mare ja Ville ovat soittaneet The 5th of April -bändissä, Turku Bandstand voittajassa ja tehneet keikkaa laajemmaltikin. Myös maalilaulu TPS:lle on tehty (tämä aiheutti hiukan hekottelua orkesterissa, ilmeisesti kaikki eivät ole faneja). Saksofonia soittava Samuli on muiden toimiensa ohella puhallinorkesteri Sohon Torvien ja Sunny Side Big Bandin kapellimestari ja tekee puhallinsovituksia.


Keikka oli melkoinen, tuli lainatavaraa, joissa sovitukset olivat omaperäisiä ja raikkaita sekä omaa musiikkia, jota löytyykin jo runsaasti. Maaliskuun lopussa kutsuu studio ja ensimmäisen levyn teko (materiaalia on kuulemma sen verran että voisi tehdä kaksikin levyä). Meno oli niin sujuvaa, ettei uskoisi keikkoja olevan takana vasta tusinan verran.


Bluesmiesin settilista

Suunnitelmissa on aktivoitua levyn teon jälkeen enemmän eli yhtyettä tullaan näkemään useammin keikoilla. Hyvä fiilis oli aistittavissa ja soittajat selvästi seisovat musiikkinsa takana, se kuului myös soitossa. Hiukan epäselvää oli hetkittäin, mitä lavalla tapahtuu, ehkä roolit lavalla kaipaavat terävöittämistä, jos jotain kehitettävää haluaa etsiä. Hakematta tuli mieleen Don Johnson Big Band, Atomirotta ja jopa Ricky-Tick Big Band, mutta omalla musalla ja tatsilla. Ja bilebänditaustatkin kuuluvat soitossa, ihan positiivissa mielessä. Olisin yllättynyt jollei Bluesmiehestä vielä kuultaisi, ainesta kyllä on vaikka mihin.


Tuomas "Mare" Markkula - rap, kitara

Matti Juhanoja - rummut

Ville Levola - syntikat, rap, laulu

Aleksi Näsänen - soolokitara

Emmi Tuomola - laulu

Markus Vatka - basso, laulu

Samuli Nieminen - saksofoniKiitos Bluesmies!


Teksti: Olli

Kuvat: Olli, Victor

310 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page