top of page

Se on täällä tänään - Kun Vanha Laulu Soi

Se on ensi-illan aika! Pitkä harjoituskausi on takana ja eilinen kenraaliharjoitus menestyksekkäästi ohi, näyttelijät ja muusikot tosin vieläkin hermona. Vintiltä on kannettu tuoleja, pöytä ja muuta rekvisiittaa Grönan historian hämärästä, jopa pizzalista! Lava kasattu, valot kohdillaan ja savukone nurkassa! Tänään torstaina on sitten tosi kyseessä, lippuja ensi-iltaan on muutama vielä jäljellä. Joten pidä kiirettä ja hae lippusi Grönasta!
Seuraavaksi hiukan tunnelmia harjoituksista ja backstagelta:

Memma, tuo monen rooli tekijä ja taitaja vastaa kysymykseen tunnelmista -”Hyvin on mennyt, vaihtelevin kelein. Mutta kun on ennen tehty tämä, niin löytyyhän ne kaivelemalla (repliikit)”. Ja alkaa heti perään tenttaamaan ohjaaja Tarja Saikkoselta, ”että onko tää nainen ihan tollo, kun tuommosen miehen on ottanut?” ja hekottelee päälle. Keskustelu siirtyy korkealentoiseksi analyysiksi teatterista ja viestistä. (Lopputulemana se, ettei tässä mitään romantiikkaa olla tekemässä). Ja pyyhältää tiehensä, tutkimaan voiko lavalta pudota.


Jouni Kaarre ja Memma Koivaara
Jouni Kaarre ja Memma Koivaara
Käsikirjoittajaja ohjaaja Tarja Saikkonen
Käsikirjoittajaja ohjaaja Tarja Saikkonen

Tarja puistelee päätään ja hihittelee, ”onneksi Memmalla on taskut täys muistilappuja”. ”Treenattu on, Jouni Kaarteen kanssa päivätolkulla, plari sujuu häneltä alusta loppuun ja lopusta alkuun.” Ja tokihan me, jotka olemme nähneet Jounin lavalla, tämän uskomme. ”Onneksi saimme olla Täktomin koululla yhdessä harjoittelemassa”. ”Tässä projektissa on erityisen mukavaa tämä epäteatterillinen tila ja epäteatterilliset ihmiset. Vaikka olisi kuinka rento produktio, niin teatterissa tuppaa aina olemaan pönötystä. Täällä tuotanto on toiminut sujuvasti. Aivan mahtavaa porukkaa kaikki!” Lavalla Jouni pyörähtelee ja marssii vuorosanoja toistellen, ”alkaakohan pieni jännitys jo tuntua” pohtii Tarja. Ja singahtaa muusikoiden luo ilmoittamaan että ”ruutupaitoja ei sitten torstaina näy!”.


”Tässä projektissa on erityisen mukavaa tämä epäteatterillinen tila ja epäteatterilliset ihmiset. Vaikka olisi kuinka rento produktio, niin teatterissa tuppaa aina olemaan pönötystä. Täällä tuotanto on toiminut sujuvasti. Aivan mahtavaa porukkaa kaikki!”

Tuottaja Stena seisoo hermostuneen oloisena lavan liepeillä juuri ennen kenraalia ja vastaa kysymykseeni; ”Tässä kohti sitä vaan pelkää, että voiko jokin mennä pieleen”. Ja naureskelee hermostuneesti. ”Mutta huumori edellä mennään”. Kun tulee puhe käytännössä loppuun myydyistä esityksistä, hän vähän rentoutuu ”Se on hyvä tulos, täytyy olla todella tyytyväinen, että yleisöä löytyy näihin esityksiin, koska heille me näitä haluamme tehdä”.

”Mutta huumori edellä mennään”

Näyttämömestarina toimii Tapsa ja hänellä ei ole jännityksestä tietoakaan. ”Todella hyvin ja sujuvasti on mennyt, salin laitto meni sujuvasti ja tuolit ja muut tavarat tulivat kuin lennossa ullakolta. Uusi lava vaati hiukan enemmän pohtimista ja sovittelua, mutta siitäkin selvittiin. Hyvin tämä tulee menemään.” Ja myhäilee päälle.


Näyttämömestari Tapsa Kiviniemi
Näyttämömestari Tapsa Kiviniemi
Valoteknikko Casper, Case Events. Änniteknikkona Dan Rostedt
Valoteknikko Casper, Case Events. Änniteknikkona Dan Rostedt

Muusikot ja tekniikan tekijät olivat rauhallisin mielin, kaikki toimii. Innostus näkyy selvästi kaikista tekijöistä, näyttelijöistä hanslankareihin, yhdessä tekemisessä on voimaa. Hangon ja Grönan vakiovieras ja luottomuusikko Andre Linman hymyilee ovensuussa, kun kenraaliharjoitus käynnistyy. Kuten muistatte, Andre tekee pienen roolin näytelmässä. Ja piipahtaahan lavalla tuttu naama Grönasta ja Hangosta, tule katsomaan kuka!


Vieraileva tähti André Linman
Vieraileva tähti André Linman
Hangishin Katri fiiliksessä
Hangishin Katri fiiliksessä

Teksti: Olli

Kuvat: Victor

221 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page