top of page

Craziness Overloaded

Torvet raikaa! New Orleans meininkiä Bristolista, Mustard Brass Band


Neljättä kertaa Pub Grönanissa musisoinut torvirytmiorkesteri sai jälleen hymyt nousemaan yleisön kasvoille ja jalat lyömään rytmiä. Bändi oli Euroopan turneellaan Suomen kolmen keikan lisäksi Belgiassa, Saksassa ja Virossa.
Villi New Orleans-henkinen meno ja jännät sovitukset mm. Killing me softly:stä ja Sexual healing:sta herättivät syksyn kangistamaa yleisöä tehokkaasti.

Villi New Orleans-henkinen meno ja jännät sovitukset mm. Killing me softly:stä ja Sexual healing:sta herättivät syksyn kangistamaa yleisöä tehokkaasti.Orkesteri syntyi muutama vuosi sitten neljän kaverin kimppakämpässä Bristolin Bedminsterissä ja pian bändissä soitti jo useita enemmän tai vähemmän vakituisia muusikoita. Simon Alexander kertoi kaikkien soittavan useissa bändeissä, kolmessa-neljässä, sekä erilaisissa projektikokoonpanoissa. Pieninä paloina on soittajan leipä maailmalla! Tämän kertaisessa kokoonpanossa soittivat:


Jimbino Vegan - Tuba

Greg Sterland - Tenor Sax

Pierce Tamplin – Tenor Sax

Tom Monahan - Trombone

Linda Joy – Cornet

Simon Alexander - Trumpet

Pete Warner - Snare

Alm Nyman – Bass drumJos tankotanssi on tuttua, nyt siitä tuli aika omaperäinen versio salin pylvään kanssa.

Show alkoi tavalliseen tapaan stagelta, mutta eipä aikaakaan, kun ensimmäinen soittaja lähti vaeltelemaan tanssilattialle ja yleisön joukkoon. Siitä se sitten lähti. Varsinainen sirkus, vaikka olen nähnyt bändin kaikki keikat, koskaan se ei ole samanlainen, tällä kertaa kuulimme jopa runon. Jo perinteinen Alm Nymanin akrobatia/kiipeily/tanssi-performanssi oli yhä hillitön ja aina erilainen. Tällä kertaa tangojen sijasta päälle jäivät mitä tyylikkäimmät pitkät pitsialushousut! Jos tankotanssi on tuttua, nyt siitä tuli aika omaperäinen versio salin pylvään kanssa.
Orkesteri viihtyy Grönassa hyvin, on kuulemma kuin kotiinsa tulisi. Ja kuten aina, keikan loppuosa soitettiin yleisön joukossa, toiset kaiteilla seisten tai istuen, suht normaalisti lattialla tai jopa kanssamuusikon harteilla istuen. Marvin Gayen Sexual healing-biisin soidessa Alm halasi kaikki ravintolassa olijat, jopa Kallen!

Marvin Gayen Sexual healing-biisin soidessa Alm halasi kaikki ravintolassa olijat, jopa Kallen!

Oikeastaan on vaikea kutsua Mustard Brass Bandiä vain orkesteriksi, se on enemmänkin performanssi tai ”happening” (kuten hipit tapasivat sanoa), kokonaisvaltainen ja tavattoman hauska. Tätä saa tulla lisääkin! Pikkulinnut lauloivat, että ehkä keväällä taas.

Teksti: Olli

Kuvat: Victor

210 views

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page