top of page

Story: Patrick Linman Hangossa

Hän oli täällä jälleen, Patrick Linman on tunnettu ja pidetty Hangon kävijä. Viikonloppu näytti, että suosio säilyy, sillä harva saa Hangossa yhteislaulua aikaan kuten hän. Kuulemma joskus muualla keikkaillessa häneltä kysytään, oletko julkkis? ”Joo, olen Hangossa julkkis”, vastaa Patrik. Kadulla moikkaillaan ja autot tööttäilevät, vähän väliä pitää pysähtyä juttelemaan. Sen siitä saa, kun on keikkaillut täällä 23 vuotta.


”Joo, olen Hangossa julkkis”

Patrick Linman Pub Grönan
Patrick esiintyi Pub Grönanissa eka kerta vuonna 1997

Ensi keikka Hangossa oli siis 1997 Grönassa, jonne Stena buukkasi hänet lehti-ilmoituksen perusteella. Sitä ennen Patrick tiesi Hangosta vain sen, että se on Suomen eteläisin kaupunki. Keikka hiukan hermostutti, mutta jo ensimmäisen biisin soidessa (CCR; Have you ever seen the rain) kävi ilmi, että vastaanotto oli hyvä, yleisö oli heti mukana. Stena oli kertonut myöhemmin, että valitsi Patrickin koska hän oli kallein trubaduuri listalla, ja rahalla saa kuulemma laatua. Taisi olla oikeassa.


Hän on soittanut koko ikänsä, ensimmäinen keikka oli 13-vuotiaana Action-metallibändin riveissä. Actionin riveissä hän tapasi mm. Lemmy Kilminsterin ja Motörheadin 1985 Närpiössä, siellä Lemmy oli ihmetellyt miksi takahuoneessa on vain jätkiä, eikä mimmejä kuten Duran Duranilla. (Miksiköhän?) Sittemmin kokoonpanoja on ollut monenlaisia. Musiikin ohella 80-90-luvuilla elantoa tuli monenlaisista hommista mielenterveyshoitajasta musiikinopettajaksi ja minkinruokatehtaaseen. Vuodesta 1995 hän on ollut päätoimisesti muusikko. Hän on keikkaillut enimmäkseen ruotsinkielisellä alueella ja laivoilla, osallistuminen Voice of Finland-kisaan toi keikkoja muuallekin Suomeen.


Patrick Linman
Patrick Grönanin edessä

Grönan ohella toinen vakiopaikka on ollut Roxx Café & Pub, jossa Patrick oli ensimmäinen trubaduuri regatan aikaan ja siitä tulikin sitten traditio, siellä soitto soi tänäkin vuonna. Alkuvuosina Roxxissa yleisö huomasi, että hän pitää viskistä ja sitä alkoi ilmestyä keikan aikana, joskus kymmenenkin lasia odottamassa. Siitä voi päätellä mikä oli meno myöhemmin illalla 😉 Viskillä saattoi olla osansa jo legendaksi muuttuneessa tapahtumassa; Patrick horjahti ulos terassilta, kierähti kuperkeikan ja soitto soi, tästä tuli ansaittua hurraamista yleisöltä.


Patrick horjahti ulos terassilta, kierähti kuperkeikan ja soitto soi

Joskus on tullut extrakeikkoja tyyliin ”Tuletko huomenna soittamaan syntymäpäiville puutarhaamme?” ja tokihan sinne on menty. Myös häitä ja muita juhlia on Hangossa tullut soitettua. Eräs erikoisimmista oli, kun eräs herra pyysi yöllä keikan jälkeen, että tuletko serenadin laulamaan vaimolle, joka siis oli kotona nukkumassa. No, ei muuta kuin pankkiautomaatin kautta taksilla herrasmiehen kotiin, ja unenpöpperöinen vaimo terassille kuuntelemaan Claptonin You are wonderful tonight-biisiä. Oli hiukan hämmästystä ilmassa.

Patrickin toimenkuvaan on aina kuulunut biisien teko muille artisteille, Sturm und Drangin tietää useimmat, mutta lauluja on syntynyt rockbändeistä iskelmätähtiin.Nykyään toimenkuvaan kuuluu myös ohjelmatoimisto SkyHaus Managementin pyörittäminen, vuodesta 2014 hän otti listoille muitakin bändejä ja artisteja omien projektien lisäksi. Tämä kolmiyhteys toimii hänen mielestään tällä hetkellä hyvin.


Joskus viime vuonna hän törmäsi Vaasan ja Uumajan laivalla ruotsalaiseen Jonas Hofer & Boppin’ Cats -bändiin, mainioon rock’n’roll/rockabillycomboon ja päätti puhua pojat keikalle Hankoon. Patrick mainosti Grönania yhtenä Suomen parhaista keikkapaikoista, pienen taivuttelun jälkeen he suostuivatkin. Marraskuussa 2019 heitä kuulimme täällä kahdella loistavalle keikalla. Mikä parasta, yhtye on tulossa uudelleen 30.-31.10 Pub Grönaniin! Olivat pojat kuulemma olleet samaa mieltä keikkapaikan tasosta, paljasti Patrick.

Patrick törmäsi Andy McCoyhin sattumoisin viime vuoden huhtikuussa Grönassa. Andy on esiintynyt biisin verran Linmanin kanssa laivalla kauan sitten.
Patrick Linman esiintyi Pub Grönanissa perjantaina ja lauantaina 30-31.8.2020


Teksti: Olli

Kuvat: Victor

751 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page